Jul 22, 2017

Setahun Kemudian dan Tiba Tiba


ASSALAMUALAIKUM


Hey guyss, long time no see ya, busy betul rasanya. Pheww. So today tetiba rasa nak update. Hehe. Esok dah la ada paper. ANIMAL PHYSIOLOGY pulak tuu. Haha nasib lahh tengah take five nak study ni. Take Fiiiiiiveteentwetyminute.

.
.
.
.

2 hours later..

.
.
.

And the cycle repeats. Haha macam biasa lah kann tengah tengah study ade je benda distract, nak basuh baju la, potong kuku la, tetiba nak berak lah 😂😂. Hurmm nasib lah ni last paper. Yeay last PAYPERRR. Tapi tapi penderitaan tak berakhir macam tu je sebab lepas ni kena intern pulakkk. So guess where i'm going? Either Institute Genome Malaysia or Hospital Sultanah Bahiyah?

Acer teka acer teka. (jadahnya suruh teka) huhu. K. Haruslah pilih Institute Genome. That was one of the biggest company okay. Rugi sangat kalau tolak. Biarlah susah pun since jalan kampung, takde penempatan, and aku pulak takde kenderaan sendiri. But isokeyyy, worth it laa.

Aku harap apa yang aku dapat sepanjang intern ni pengalaman yang best la. Doakan aku 😌😌 Okay lah bye nak sambung setadiii.

Feb 23, 2017

Awak Ada Boyfriend?


Alaaaa macam hot sangat la kan topic/soalan sampai terlupa bagi salam macam biasa? Okay okay 

ASSALAMUALAIKUM

ya akhi wa ukhti. K buat masa sekarang aku memang tak expect la orang tanya soalan macam ni. Dia macamm... Dia macammmm 'something sangat tau'. Dan yang bertanya tu pulak is a guy, which i've been known for about a year. Kiranya dia ni 'geng patah hati dan jiwa kacau' aku la (erm macam pernah dengar kan ayat ni)

All this while aku memang contact dia macam biasa, on off on off. Well, kalau sesiapa yang kenal aku mesti tau aku ni jenis macam mana. Tak banyak cakap, suka pendam macam macam lagilah, sebab tulah tak ramai sangat kawan kau ni. Orang pun malas nak cari. Hmm. Benda ni aku fikir sebenarnya tak elok jugak untuk aku. Kan?

Well think about that, aku rasa aku ni takde benda pun yang menarik. Ouh maybe aku ada lah rupa kan(bagi cchhhan plis nak puji diri sendiri) Aku ni lawak la jugak tapi hambar (mungkin), yang paling penting IMMA COLD PPL. Yeah aku susah nak cakap rindu, sayang kat orang even im dying to say that words. Aku tak pernah peluk kawan kawan aku sesaja, kalau tak sesaja pun aku tak buat jugak. Dengan mak aku pun sama. Selalu diorang yang make a move, Sedih kan aku?

I think the problem is my personality. So soalan awak. 


"Awak dah ade boyfriend"

"Kenapa tanya soalan tu?"

"Eh soalan simple je kut"

"Ye tapi macam menyindir"


Hahah kenapa aku cakap menyindir? Yela aku terkedu bila member aku pernah tanya soalan berbaur bakal zauj/boyfriend ni

"Weh kau dah jumpa bf ke , bila lagi nak cari ? sekarang je boleh cari"

aku : .err........ ??(terkedu)

*dia ingat cari bf macam cari kutu? merata rata kat pale kau


Aku macam ni je, buat masa sekarang, kawan kawan dulu lah kut. Kalau ada jodoh ada lah. Buatpe nak rushing umur masih mudaaa. Eh kamonnn. Banyak lagi manusia kau nak jumpa mana tau tetibe dah ada boyfriend jumpee pulakkk yang lagi hensem, kaya, sado better. Haa kan dah menyesal. Tak ke gitu cik kiahh oiii

Keyword dia kat sini kau chill je .Enjoy la dulu hidup single ni. Kang dah ada album, terfamous pulak. Adoiyaii. 



...



Eh jap aku nak tanya ni, apa maksud dia eh 'jaga diri' dia macam ada makna di sebalik tu, dah la tanya dah ada boyfriend ke? Hurm musykil lak. Kalau boleh taknak lah bagi harapan kat orang kan, Kesian siodd. Aku nak tanya lelaki mana ni?