Oct 21, 2017

How I Spend My Mid-Semester Break


ASSAMUALAIKUM

Cuti  mid sem ni gonna be yang paling best ! Sebab lepas ni iols percaya akan busy giler macam takde life so kita cari life time cuti ni. Wehuuu

Here we goes, Day 1

Gold Coast, Morib

Day 2


Day 3 

Day 3 ni aku dah plan dari sem lepas tau. Alkisahnya bila ternampak tiket flight murah. Zapp terus  book weh. Tak fikir apa dah. Muehehehe. So yeah


We were heading to.... *drum rollings*

.
.
.
.
.
.
.

SINGAPOREEEE !

Haha eksaited lebih. Of course. Tapi singapore ni aku pergi berdua je dengan housemate aku, Hani. Bestttt sumpah best. Kitaorang pergi 3 hari 2 malam backpackers styleszzz chuolss. Jimat lah sikit sebab backpackersz je. Tidur pun hostel, malam pertama kongsi second night baru ambil bed sendiri sendiri. Cheapskit kateko haa. More to storyt to tell on my next post akeyyy.

Day 3, 4, and 5 at Singapore

and Day 6 , aku dah balik Malaysia. Haha rindu Malaysia tu macam duduk jauh terpisah benua je, ahakz. So next destination. Kuantannnn!

Haluuuuu Kuantannnn *sedut udara Malaysia

Cherating, Kuantan

Pantai ni best weh. Ayaq dia jernih baqhang. Tapi aku lupa pula apa nama pantai ni, dekat pepasir dia ada sejenih makhluk berbentuk limau nipis. What kind of creatures is dat? Hampa rasa apa? Aku geli sebab dia berbulus dekat tepi


See ya all, ni baru sekeping kalau banyak banyak keping? Jadi asam keping. K hambar. So tinggal lah last day aku bercuti kat Kuantan ni. Day 7. Lepas tu dah boleh berhenti kira kot. 

The Legend Resort, Cherating

Oh Mr. Kokonut. I am sad realizing that i must came back to reality. Actually tengah takde mood buat lab report, okaylah nak sambung lah ni. Bye 



Sep 13, 2017

Intern 8/8

ASSALAMUALAIKUM

Heyya. Actually aku nak tulis pasal minggu kedua intern kat Genome but tergendala pula. Last last jadi draft je. Takpelah aku simpan kat situ k buat kenangan huhu. 

So now, dah masuk minggu akhir aku intern dekat sini. Hurm tak tahu nak rasa sedih ke happy. Mixed feelings.  Sedihh, sebab nanti mesti aku rindu momen-momen ni :( Pagi-pagi pergi kerja naik grab, tengah redah jalan jem pandang awan nampak kapal terbang dengan lagu kena dengan jiwa time tu. Waaaa i'm gonna miss this moment so much. Just can't describe how i'll miss all of this.

Aku akan rindu impromptu plan dengan Maisarah, kalau ada uber buat promotion je, terus book lagi 3 minit kelam kabut bersiap. >.< Dan tiba tibaa..
.
.
.

Food Truck, Bangi Getawayy

Esoknya, buat benda yang sama tapi jauh sikit. Kali ni pi McD Bandar Seri Putera pulak.


 Haha yang ni lawak dengan pakai cem makcik, tudung kembong sebelah. Fon tak bercas, nasib lah bawak charger kalau tak duduk lah aku dekat situ. Eh tipuu je, sedara aku banyak je kat situ call je boleh ambik muehehe. Lepastu kan lepastukan , tergelak aku sepanjang perjalanan bila location aku tag sama dengan tempat drop off nasib lahh uncle tu baik hati. Patut la RM 5 je hurmm sekali dah tukar location betul, RM 15-19 derr. Tepuk dahi time ni.. Matilahh nakk nak kena bayar. Tula nak melayan craving sangat kaannn. Ambik kauu.
.
And bila Mai cakap,"weyh ni lah last weekend aku spend dengan kau enn?" Akau macamm awwww ye tak ye gak enn. So all out esuk nya pun aku keluar lagii pi KIP Mall, Bangi pulak ><. Beli barang-barang dapur sikit jeww lepastu gi watson and guardian. Ada promo weehuuu
.
So harini tinggal lah lagi  2 hari aku dekat genome waa. Sedihnyaaaa aku rasa rinduu. Rinduu kat someone samaa. Yesh, orang situ jugakk muahaha. Jangan teka sapa!

Sebab rinduu nak aku belanja lah gambar dekat genome buat tatapan masa depan


Tangga Genome. Lawa kan view dia. Beruntung dapat LI kat sini


Hai, ni roomate saya.. Paling clingy.


Old but gold 


Bakalan rindu bau chemical, bau busuk pellet. Bau busuk pantri. Lepak kat bilik air berjam jam sebab bilik air dia lawa uolss boleh tidurrr lageyy. Rindu lepak depan vending machine sambil tunggu uber. Rinduu semuaanyaaaa and awak :'( Sobs