Feb 23, 2017

Awak Ada Boyfriend?


Alaaaa macam hot sangat la kan topic/soalan sampai terlupa bagi salam macam biasa? Okay okay 

ASSALAMUALAIKUM

ya akhi wa ukhti. K buat masa sekarang aku memang tak expect la orang tanya soalan macam ni. Dia macamm... Dia macammmm 'something sangat tau'. Dan yang bertanya tu pulak is a guy, which i've been known for about a year. Kiranya dia ni 'geng patah hati dan jiwa kacau' aku la (erm macam pernah dengar kan ayat ni)

All this while aku memang contact dia macam biasa, on off on off. Well, kalau sesiapa yang kenal aku mesti tau aku ni jenis macam mana. Tak banyak cakap, suka pendam macam macam lagilah, sebab tulah tak ramai sangat kawan kau ni. Orang pun malas nak cari. Hmm. Benda ni aku fikir sebenarnya tak elok jugak untuk aku. Kan?

Well think about that, aku rasa aku ni takde benda pun yang menarik. Ouh maybe aku ada lah rupa kan(bagi cchhhan plis nak puji diri sendiri) Aku ni lawak la jugak tapi hambar (mungkin), yang paling penting IMMA COLD PPL. Yeah aku susah nak cakap rindu, sayang kat orang even im dying to say that words. Aku tak pernah peluk kawan kawan aku sesaja, kalau tak sesaja pun aku tak buat jugak. Dengan mak aku pun sama. Selalu diorang yang make a move, Sedih kan aku?

I think the problem is my personality. So soalan awak. 


"Awak dah ade boyfriend"

"Kenapa tanya soalan tu?"

"Eh soalan simple je kut"

"Ye tapi macam menyindir"


Hahah kenapa aku cakap menyindir? Yela aku terkedu bila member aku pernah tanya soalan berbaur bakal zauj/boyfriend ni

"Weh kau dah jumpa bf ke , bila lagi nak cari ? sekarang je boleh cari"

aku : .err........ ??(terkedu)

*dia ingat cari bf macam cari kutu? merata rata kat pale kau


Aku macam ni je, buat masa sekarang, kawan kawan dulu lah kut. Kalau ada jodoh ada lah. Buatpe nak rushing umur masih mudaaa. Eh kamonnn. Banyak lagi manusia kau nak jumpa mana tau tetibe dah ada boyfriend jumpee pulakkk yang lagi hensem, kaya, sado better. Haa kan dah menyesal. Tak ke gitu cik kiahh oiii

Keyword dia kat sini kau chill je .Enjoy la dulu hidup single ni. Kang dah ada album, terfamous pulak. Adoiyaii. 



...



Eh jap aku nak tanya ni, apa maksud dia eh 'jaga diri' dia macam ada makna di sebalik tu, dah la tanya dah ada boyfriend ke? Hurm musykil lak. Kalau boleh taknak lah bagi harapan kat orang kan, Kesian siodd. Aku nak tanya lelaki mana ni? 


Nov 30, 2016

Hiking? Hobi Baru


ASSALAMUALAIKUM


Heyya. Good Morning. Since i'm back memang banyaklah cerita yang nak diceritakan kan? Tapi sebenarnya tak tahu yang mana dulu nak cerita dulu ni. (Masalah seorang zakirah)

 Kita try fikir isi blog dulu baru fikir tajuk k? Agagga. Alright alright. Erm kalau aku suruh pilih hiking or shopping korang pilih mana? Me? Nahh I'm want both wahaha. Normal lah perempuan suka shopping kan tapi kalau hiking? Perempuan suka. Ini abnormal. Eh yeke? Teori ape kebenda ntah. But don't worry I like hiking rather than shopping. Awak, yang nak cari hiking partner or member tu, maybe saia lah orang yang awak cari. Ngee 

Lol

Aku memang minat hiking. Tapi takdelah minat sampai tiap-tiap minggu nak pergi hiking. Itu parah namanya. Tak sempat aku nak kumpul lemak kang! Minat tu bermula bila last sem sir under subjek  rekreasi buat kem, ni tuk dapatkan A kena hiking tau. Err. Mula-mula macam rasa terpaksa je tapi sebenarnya best gilaaaa. Serius tak tipuu. Tempat pertama yang aku tawan ni ialah Gunung Datuk, Rembau, Negeri Sembilan. Kauorang boleh bayangkan tak macam mana starter macam aku ni terus panjat gunung? Bukit Tabur tak pernah, Broga tak pernah. Ceit . Kaki aku cream seminggu .

...




Tengok jelah permandangan kat bawah tu dengan kabusnya. Masha Allah nikmat sangat alam ni. Thats why aku rasa dah jatuh cinta dengan hiking.



Gunung Datuk, Rembau, Negeri Sembilan. 885 meter. Ambil masa 1 jam setengah untuk sampai puncak kalau tak jemmm.




Tangga maut, macam tu je tangga nak naik puncak. Walaubagaimanapun, I manage jugak tuk naik walaupun terketor ketorrr.

Next is, Bukit Batu Putih, Tanjung Tuan, Port Dickson. Yang ni aku pergi under program mentor mentee. Dengan le senior. Okay laa. Tak mencabar sangat sebab bukit je <---cehh belagak



View bawah sebelum nak naik. Kitaorang naik ikut jalan belakang. So lalu la pantai ni :)


Mesmerizing view from top.  Selat Melaka boleh nampak kapal-kapal berlabuh kat situu.


Bersambungg.....